Voor zeilers die wedstrijden willen zeilen is een wedstrijdkalender samengesteld met zowel lokale als landelijke wedstrijden. De wedstrijdzeilers worden begeleid en getraind door de klassetrainers van de DCCA. Klassetrainers van de DCCA hebben allemaal ervaring als zeiler in een Cadet en hebben meerdere titels binnengesleept.

Ervaring leert dat de Cadetzeilers allemaal wedstrijden willen varen. Liefst veel! We zijn dan ook op alle grote evenementen in Nederland te vinden. De Easter Regatta op de Kaag, United 4 wedstrijden op verschillende locaties, Dutch Youth Regatta, verschillende Combi's en de Boterletter aan het einde van het seizoen (laatste weekend voor Sinterklaas!)

Omdat de Cadetklasse ook internationaal (World Sailing) erkend is biedt zij jonge zeilers tevens de mogelijkheid deel te nemen aan internationale wedstrijden waaronder een Europees Kampioenschap (EK) en een Wereldkampioenschap (WK) met gemiddeld zo’n 15 deelnemende landen.
Gedurende het jaar kunnen de wedstrijdzeilers zich kwalificeren voor de Nederlandse Selectie. De selectie bestaat uit de zeven beste teams in het land en wordt officieel door het Watersportverbond namens Nederland uitgezonden naar een WK. Ook als je niet in de selectie zeilt kan je meedoen aan een WK, maar in dat geval start je in een aparte vloot.

Het mooie van deze opzet in de internationale wedstrijden is dat iedereen mee kan doen. De gekwalificeerden in de "Worlds" de overige in de "Promo". Daarom kunnen we ook echt zeggen; In een Cadet vaar je altijd in Oranje! 
Het is ook wel fijn dat als jij wel bent geselecteerd en je broer of zus niet. Je kunt wél met z'n allen naar het toernooi én varen!

De verschillende (wedstrijd-)locaties, maar ook de sites van de wedstrijdorganisaties zijn te vinden op de Kalender