Hier vind U de statuten en het huishoudelijk reglement van de DCCA.

Statuten-DCCA-5-2010.pdf

 

Huishoudelijk_Reglement_v3-2020.pdf

 

selectiereglementDCCA2024.pdf

De International Cadet Class Association (ICCA) is de internationale overkoepelende klasse-organisatie waarin alle nationale Cadet klasse-organisaties verenigd zijn. Voor meer informatie over de ICC verwijzen we graag naar de website http://www.cadetclass.org.
De ICC is ook aanwezig op Facebook met een eigen pagina: International Cadet Class. https://www.facebook.com/

Lid worden van de Dutch Cadet Class Association? Het lidmaatschap bedraagt slechts 100 EURO per jaar.
Dit lidmaatschap is verplicht als je mee wilt doen aan klassetrainingen, selectietrainingen of selectiewedstrijden. Dit geldt voor zowel de stuurman/vrouw als voor de bemanning.

Maar natuurlijk wil je eerst eens ruiken en proeven. Vind je het leuk om een keer een cadet te bemannen of te sturen of willen je ouders meer weten over de mogelijkheden? Ga naar de Contactpagina.

In 1947 gaf hoofdredacteur Teddy Haylock, van het bekende Engelse zeiltijdschrift “Yachting World”, opdracht aan toonaangevend ontwerper Jack Holt een jeugdzeilboot te ontwerpen. De boot diende eenvoudig en goedkoop(!) zelf gebouwd te kunnen worden.

In 1958 al werd de Cadet-klasse door de ISAF erkend als internationale zeilwedstrijdklasse voor de jeugd.

De bestuursleden verrichten hun werk onbezoldigd. Het bestuur van de DCCA wordt actief ondersteund door de verschillende ouders van de zeilers en een enthousiaste groep mensen die de DCCA en de zeilers een warm hart toe dragen.