Lid worden van de Dutch Cadet Class Association? Het lidmaatschap bedraagt slechts 100 EURO per jaar.
Dit lidmaatschap is verplicht als je mee wilt doen aan klassetrainingen, selectietrainingen of selectiewedstrijden. Dit geldt voor zowel de stuurman/vrouw als voor de bemanning.

Maar natuurlijk wil je eerst eens ruiken en proeven. Vind je het leuk om een keer een cadet te bemannen of te sturen of willen je ouders meer weten over de mogelijkheden? Ga naar de Contactpagina.

 

inschrijfformulier (pdf)

Als je wedstrijden wilt zeilen zal je ook een lidmaatschap nodig hebben van een watersportvereniging. Dit lidmaatschap zorgt er automatisch voor dat je lid bent van het Watersportverbond (de watersportvereniging draagt een deel van jouw lidmaatschapsgeld af aan het Watersportverbond). Let op: dit geldt alleen voor de watersportverenigingen die zijn aangesloten bij het Watersportverbond!

De stuurman in de boot moet bovendien beschikken over een zogenaamde wedstrijdlicentie, die het recht geeft in een wedstrijd aan de start te verschijnen en aangevraagd kan worden bij het Watersportverbond. In dat geval ontvang je een aangepaste ledenpas waarop expliciet “wedstrijdlicentie” vermeld staat. Bij de inschrijving voor wedstrijden kan dit ook daadwerkelijk gecontroleerd worden!

De bemanning heeft een bemanningslicentie nodig om te mogen bemannen bij een wedstrijd. Ook die kan worden aangevraagd bij het watersportverbond.

Link: http://www.watersportverbond.nl