We gaan er voor. Deze zomer gaan we naar Polen. Krynica Morska in het noorden van Polen aan de Oostzeekust, op een steenworp van de Russische grens, is de gastvrije haven voor het wereldkampioenschap Cadetzeilen 2019!

Pol en Bloeme Klein hebben het overall klassement van de United 4's gewonnen. De laatste U4 in Medemblik maakten ze nog spannend door wat euvels, pech in de laatste races.

Zondag 1 september organiseert de DCCA een opstapdag Cadetzeilen bij watersportvereniging Giesbeek. Ben je tussen de 7 en 15 en wil je graag leren wedstrijdzeilen in een Cadet. Of heb je al enige ervaring maar wil je graag de stap naar de Cadet maken? Of heb je wellicht helemaal nog geen ervaring maar wil je wel heel graag? Dan ben je van harte welkom.

Op 27 oktober organiseert WV Het Bovenwater herfstkampioenschappen voor Laser en Cadet. Het is voor de eerste keer dat we deze wedstrijden organiseren en we hopen op een goede opkomst. Voor alle deelnemende Cadet team zijn er leuke prijzen en goody bags ter beschikking gesteld door sponsoren.

De belangstelling is duidelijk aanwezig. Afgelopen 1 September is de najaarsserie "Leren wedstrijdzeilen in een Cadet" van start gegaan. En het aantal kinderen, en dus Cadetten, groeit!

Denk je erover om op de Koenen te gaan wedstrijdzeilen? Lees dan vooral verder.

Denk je erover om op de Koenen te gaan wedstrijdzeilen? Dan is zondag 1 september een van de mooie momenten om in te stappen. Op alle zondagen In september en oktober is er namelijk op de Koenen training voor beginnende wedstrijdzeilers. Beginnende zeilers zijn dan van harte welkom. We trainen dan voor het plezier en om te leren wedstrijdzeilen. Eind oktober eindigen we met een echte wedstrijd op de Koenen.

Zaterdag 2 november wordt voor het eerst sinds tijden om de Jack Holt Memorial Trophy gestreden. De Cadet en de Solo zijn beiden ontworpen door de beroemde Jack Holt. Ooit in een verleden is er eerder om gevaren. De trofee is teruggevonden. En er is meer. Annette Duetz, Olympisch 49FX-er komt langs!

Negen enthousiaste Cadetteams deden mee. Zes Nederlandse teams en drie teams uit België. Pol en Bloeme zijn dit weekend eerste geworden.
Zij hebben, los van deze winst in Workum, goede zaken gedaan voor het overal klassement van de United 4 in 2019.

Een aantal boten van Nederlands Team heeft in Krynica Morska meegedaan aan het Open Pools Kampioenschap. Een bijzondere ervaring om tussen 113 Cadetten in één wedstrijdveld te varen. Het was dan ook een hele operatie om 113 Cadetten op tijd op de startlijn te krijgen.

Zaterdag en zondag 12 en 13 oktober zijn 7 wedstrijden gevaren in Giesbeek. De jaarlijkse Stamppotwedstrijden waren goed gevuld. 10 Cadetten deze keer. De eerste plaats werd na 7 wedstrijden opgeeist door Mart Kegel en Xiao Yan Giskes.

Er was al gewaarschuwd. Het laatste U4 weekeinde zou veel wind en regen geven. Een pittige dag met 23 knopen en uitschieters tot boven de 30. Toch 18 Cadetten uit België en Nederland aan de start.

Op de wereldkampioenschappen Cadetzeilen 2019 in Krynica Morska, Polen zijn de Argentijnen Julian Finsterbusch en Franco Barone wereldkampioen geworden. Slechts vier punten verschil voor op de nummers twee, Thibaud Dirix en Thomas Winand uit België. Derden zijn geworden, Paweł Kajeta enTymoteusz Roszkowski uit Polen. Tot op de laatste dag spannend!