De Cadet is bijzonder geschikt om te léren zeilen, omdat jonge, beginnende zeilers als bemanning meegaan met de meer ervaren zeilers. 

Stuurman/-vrouw en bemanning zijn een hecht team. De ervaren, oudere zeiler deelt al zijn of haar kennis met de jonge bemanning. Zo leren de beginnende zeilers naast het zeilen zelf, hoe je de boot op en af tuigt; knopen en steken maakt; hoe je de boot "launcht" en weer van het water haalt. Maar ook hoe je de wind leest, een boei rondt of de spi zet.
Tijdens trainingen geven de zeilers aan wat ze van de coach willen leren. De coach besteedt ook aandacht aan de samenwerking binnen een team. Zodat ze tijdens een wedstrijd goed op elkaar ingespeeld zijn.
Het meeste leren de zeilers in de praktijk, van trainingen en wedstrijden. Maar er zijn ook af en toe theorielessen.

In een Cadet vaar je samen. De boot is uitermate geschikt voor kinderen die níet alleen willen varen. Maar graag zeilen in een team.

Kinderen die eens willen meemaken hoe het is om te zeilen in een Cadet kunnen door het jaar heen naar een training komen. Deze zijn op diverse locaties in Nederland. Er is dan gelegenheid om op te stappen en het Cadetzeilen zelf te ervaren. Stuur wel eerst een mail. Wij nemen dan vooraf contact met je op.
Data voor trainingen en wedstrijden zijn te vinden op de Kalender